Biff Stroganoff er en av Russlands mest berømte matretter. Vi har laget en variant med mørt biffkjøtt i en fyldig tomatisert saus.

Biff stroganoff


Tilberedningstid: 20
Antall porsjoner: 4

Ingredienser
800 g biffkjøtt i strimler
1 stk. hakket løk
2 ss smør til bruning
1 ts salt
1/2 ts pepper
ca 1/2 dl hermetiske tomater
100 g frisk sjampinjong
1 dl kjøttkraft eller buljong
2 dl seterrømme

4 ss lettrømme
4 sk. syltede rødbeter
4 sk. sylteagurk i skiver

Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i store strimler, (0,5 x 6 cm). Brun kjøtt og hakket løk i smør.

Legg kjøttet over gryte og tilsett salt og pepper. Tilsett tomatpuré. Skjær sjampinjong i skiver og ha denne over i gryten. Tilsett kraft og rømme og la retten koke noen minutter.

Anrett Biff Stroganoff på tallerken eller i en skål. Legg på en spiseskje rømme, rødbeter og sylteagurk per porsjon. Serveres med potetmos, ris eller blomkålmos.

Kilde: Matprat.no

Legg inn en kommentar