Gelegodteri

Hjemmelaget godteri som er populært både hos store og små.

Gelatin er et rent, lettopptakelig proteintilskudd som er bra for fordøyelsen og for å forebygge/helbrede tarmskader blant annet. Bidrar til å bygge opp kollagen og alt av bindevev i kroppen, og til økt muskelmasse. Fint for småbarn med fordøyelsesproblemer og for alle som ønsker å opprettholde god og stabil helse.

Hjemmelaget gelegodteri


Tilberedningstid: 20

Ingredienser
200 g frosne bringebær
1 + 1 dl vann
1 sitron
7-8 ss gelatinpulver

eventuelt steviadråper eller Erythritol (Sukrin) til søtning

Fremgangsmåte
Hell bær og 1 dl vann i en liten kasserolle, og småkok under lokk i 10 minutter til smaken er trekt ut. Legg gelatinen i bløt i 1 dl vann i 5 minutter. Sil av bæra og bland gelatinen inn i den varme vesken slik at gelatinen smelter. Press sitronsaften ut av sitronen, og bland inn i vesken. Tilsett eventuelt steviadråper/sukrin til slutt, og rør godt med en visp.

Totalt skal det være 3 dl veske til 7-8 ss gelatinpuver.

Om det danner seg skum på toppen fjerner du det med en skje. Tøm over i silikonformer for sjokolade eller en passende boks.

Oppbevares i tett boks i kjøleskap.

Stikkord:         

4 thoughts on “Hjemmelaget gelegodteri

  • 12. januar 2016 kl 17:11
    Permalenke

    Hur mycket är motsvarande 7-8 ss gelatinpulver i kryddmått räknat?

    Svar
    • Thomas Edvardsen
      13. januar 2016 kl 08:58
      Permalenke

      1 krm (kryddermål) = 1/5 ts = 1/10 bs = 1/15 ss = 1 ml

      7-8 ss tilsvarer da 105-120 krm 🙂

      Du kan også bruke 42-48 gelatinplater…

      Svar
  • 25. april 2016 kl 14:48
    Permalenke

    har en pjokk med sitrusallergi. kan man bare droppe det?

    Svar

Legg inn en kommentar