Gløgg

Nydelig hjemmelaget gløgg uten tilsatt sukker.

Hjemmelaget gløgg


Tilberedningstid: 1 time
Antall porsjoner: 10

Ingredienser
400 g bringebær
100 g blåbær
1,5 l vann
2 dl sukrin + litt stevia
1 kanelstang
7-8 nellikspiker
1 liten bit frisk ingefær
1⁄2 ts malt kardemomme

Fremgangsmåte
Bland alt i en kjele og kok opp. La det stå å småkoke i 1 time med lokk. Sil av og hell på en flaske eller server. Server med hakkede mandler og eventuelt noen gojibær.

Det kan være et alternativ å tilsette litt raspet skall av appelsin, sitron eller lime. Da bør du bruke økologisk frukt som ikke har sprøytemiddel i skallet. Husk å ikke få med det hvite på innsiden av skallet som gir bitter smak.

Det kan være godt med mer bær, men husk at da blir det mer karbohydrater i gløggen.

Stikkord:         

Legg inn en kommentar