Lasagne

Nydelig lasagne med en del fett, som gjør at du er god og mett lenge. Om du dobler oppskriften holder den til en hel langpanne for stekeovnen.

Lasagne med kålplater


Tilberedningstid: 1 time
Antall porsjoner: 12

Ingredienser
Kjøttsaus:
5oo g kjøttdeig
500 g hakkede tomater
1 løk
1 fedd hvitløk
4 Sjampinjong
1 paprika
provencekrydder
salt
pepper
10 forvellede kålblader

Ostesaus:
3 dl fløte
125 g kremost med urter
revet ost
2 egg

Revet ost på toppen.
Server gjerne med en salat ved siden av.

Fremgangsmåte
Kjøttsaus:
Brun kjøttdeigen og tilsett løk, hvitløk og krydder. Surr til løken blir myk. Rør inn sjampinjong og paprika og la steke i noen minutter. Hell på hakkede tomater og la småkoke i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.

Forvell kålbladene i lettsaltet vann i 10 minutter og la bladene renne av i et dørslag.

Ostesaus:
Kok opp fløte og rør inn kremosten. Trekk kjelen fra platen og tilsett revet ost. La stå og avkjøle litt før du rører inn 2 egg.

Legg kjøttsaus, kål og ostesaus lagvis i en ildfast form. Til slutt et lite lag med revet ost på toppen og pyntet med cherrytomater. Gratiner i ovnen på 200 grader i ca.30 minutter. La formen stå å hvile seg litt før man serverer. Server gjerne med en salat ved siden av.

Stikkord:

Legg inn en kommentar