Innlegget er oppdatert med video fra foredraget nederst!

Lars Erik Litsfeldt fikk diagnosen type-2 diabetes (aldersdiabetes) i en alder av 43 år. Han var da overvektig, og helsen var gjennomgående dårlig. Legen satte ham straks på en fettfattig diett for at han skulle gå ned i vekt. – Det er fettet som er problemet, du må kutte ut smør og slikt, fikk Litsfeldt beskjed om.

Og det gjorde han. Etter et halvt år hadde den fettfattige dietten ikke resultert i en vektnedgang på mer enn 2–3 kilo, men også et hjerteinfarkt. Dette ga inspirasjon til å ta saken i egne hender, og Litsfeldt fant frem til lavkarbohydratkostholdet på nettet.

Lars-Erik Litsfeldt

Han har nå spist LCHF kosthold i 11 år. Har skrevet 8 bøker, som er oversatt til 5 språk.

Litsfeldt forteller litt om diabetesbehandling før insulin ble tilgjengelig for diabetespasienter. Da var den eneste behandlingen å gjøre endringer i kostholdet. På 50-tallet kom fryktet for fett, og det ble vanskeligere å bruke kostholdet som behandling for diabetes. Insulin ble kunstig fremstilt på 80-tallet.

Da Lars-Erik fikk diagnosen diabetes 2 ble han satt på medisiner, og han skjønte at insulinsprøyter var neste skritt. Han begynte å lese seg opp og prøvde å finne ut hvordan han kunne regulere sin diabetes 2 med kostholdet. Han kom da over en variant av LCHF som gjorde at han kunne kontrollere sitt blodsukker. Lars-Erik fikk så bra kontroll på sitt blodsukker at han ikke trengte oppfølging av diabetessykepleier.

Han skrev så en bok om hvordan han håndterte sin diabetes. Han tok kontakt meddiabetesforeningene i Sverige, men de var ikke interessert i å anbefale denne boken. Han forteller videre om forbindelsen mellom diabetesforeningene og legemiddelforetakene kanskje var grunnen til at diabetesforeningene ikke ville anbefale hans bok. Han har likevel solgt rundt 10.000 eksemplarer av boken så det har vært stort interesse blant diabetespasienter.

 

Høstkonferansen 2014 – Lars-Erik Litsfeldt: Diabetesbehandling i et moderne perspektiv
Stikkord:     

Legg inn en kommentar