Høstkonferansen 2014 – Pål Jåbekk: Om foreningen Kostreform for bedre helse

Kostreform for bedre helse

Pål Jåbekk er leder av fagrådet i foreningen Kostreform for bedre helse.

Hvorfor er det slik at vi må argumentere for at ren mat er det sunneste? 

Pål Jåbekk

 

Fedon Lindberg var den første i Norge som hevdet at nøkkelen til god helse var lavglykemisk mat. Fedon fikk relativt mye pepper fra det etablerte ernæringsmiljøet den gang i 2004. I dag er det relativt lite kontoversielt å kutte ned på sukker og stivelse. Så utviklingen går fremover, selv om det kanskje ikke har kommet opp så mye ny kunnskap siden den gang. Det tar tid å endre etablerte sannheter.

Med den kunnskapen vi har i dag burde man kunne være nokså enige om en del ting innenfor ernæring. Vi ser i dag at det er store uenigheter i miljøet. Kostreform for bedre helse jobber for å fremme kunnskap basert på forskning. Du kan være med å støtte opp om dette viktige arbeidet ved å melde deg inn i Kostreform for bedre helse.

Meld deg inn i Kostreform for bedre helse!

Lenker

Av Thomas Edvardsen

Utdannet kostholdsveileder ved Tunsberg Medisinske Skole 2014. Jobber med kostholdsveiledning på deltid, og jobber i tillegg som programvareutvikler. Har personlig erfaring med vektnedgang, allergier, leddsmerter og tarmhelse. Gikk ned 15 kg i vekt vinteren 2010 ved hjelp av et kosthold med mindre karbohydrater, og har hatt stabil vekt siden den gang (for første gang i mitt liv). Jeg har hatt problemer med vekten i hele mitt voksne liv, uten å skjønne hvorfor det var slik. Da jeg ble introdusert for LCHF (Lavkarbo Høyfett-kosthold) gikk jeg meget lett ned i vekt, og ble så fascinert av hvor godt det fungerte at jeg har brukt mesteparten av min fritid siden for å lære mer om dette. Etterhvert så jeg at dette ikke bare var en bra måte å gå ned i vekt og vedlikeholde vekten på, men også at det fører til et stabilt blodsukker og god helse. Jeg har i tillegg blitt kvitt pollenallergi og leddsmerter ved å legge om kostholdet. Jeg har alltid hatt meget stor interesse for å matlaging, og kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har spist så mye velsmakende mat før som nå.

Legg inn en kommentar