stein_original_tn_ki

Innlegget er oppdatert med video fra foredraget nederst!

Stein Flaatrud er Norges fremste ekspert på hårmineralanalyser. Han har studert både homeopati, vitamin- og mineralterapi, soneterapi, kinesiologi og biopati. De siste 30 årene har han jobbet som naturterapeut og har praksis på Helhetshelse, en klinikk i Oslo, sammen med en rekke andre behandlere innen forskjellige terapier.

 

Stein Flaaterud mener at det i aller høyeste grad er nødvendig med tilskudd av næringsstoffer. Vi er mer like på utsiden enn innsiden, vi er definitivt ikke like biokjemisk!

Å måle mineraler med blodprøve i serum er umulig. Det må måles i fullblod der de røde blodcellene knuses så man ser om mineralene er inni cellen. Det eneste man kan måle med vanlig blodprøve er jern, fordi jern har en oppgave i selve blodet.

Han mener at 50% av oss er langsomme forbrenningstyper og 50% av oss er raske forbrenningstyper. Det er viktig å finne ut hva man er for å vite hvilke tilskudd man trenger. Men nesten ALLE (langt over 90% av oss) trenger magnesium. Viktig: ikke bruk MAGNESIUMOKSID, det gir diare og tas ikke godt opp. Bruk aminosyregelatert magnesium. Når du stresser blir det for mye adrenalin og kortisol. Magnesium er da det første mineralet du mister. Ikke bruk mer enn 600 mg magnesium. Nesten ingen trenger kalsium-tilskudd, men magnesium for å hjelpe opptak av kalsium.

Det er binyrene og skjoldbruskkjertelen som har å gjøre med om vi er langsomme eller raske i forbrenningen. Binyrene lager adrenalin og kortisol, setter igang cellene. Skjoldbruskkjertelen produserer tyroksin. Da begynner cellene dine å forbrenne. De raske forbrenningstypene har mer natrium og kalium enn de har kalsium og magnesium. De langsomme er helt omvendt.

Utseende: Langsomme har pæreform og raske epleform. Psyken: Langsomme går og gnager på fortiden, har vanskelig for å glemme og er langsinte. Raske forbrenningstyper blir fort sinte men det går også fort over og blir glemt.

Langsom type får astma, rask type får eksem.

Stein strakk ut armene og viste det som en vippe: Natrium/kalium på den ene siden ➔ gasspedal

Kalsium/magnesium på den andre siden ➔ bremsepedal

Det er viktig at vippen er rett, altså at du har riktig balanse mellom de fire mineralene. Dersom alle disse fire mineralene er lave er du utbrent.

Kalsium og magnesium er gode venner (synergister)

Natrium og kalium er gode venner (synergister)

Kalsium og kalium er uvenner (antagonister)

Når magnesium og kalsium er lave, er vi sure i vevet, da får vi vondt.

 

Andre ting Stein snakket om:

  • Virus hater sink – virushemmende. Bruk 50 mg sink når du har virus + masse C-vitamin (Virus gir deg blankt slim)
  • Når det er bakterier må du ikke ta sink og ikke mer enn 500 mg C-vitamin (Når det er bakterier er slimet gult/grønt)
  • C-vitamin og kobber er antagonister. De som er fulle av sopp kan ta C-vitamin for å få ned kobber. Veldig mange av oss har overvekst av sopp mente han.
  • Ta C-vitamin fordelt over dagen, ikke i megadoser. Det aller mest gunstige i forhold til nedbrytningstiden er hver 3. time.
  • Q10 er veldig viktig om man går på statiner. Q10 har en nedbrytingstid på 16-17 timer. Ta den derfor 2 gang om dagen. Det mest gunstige er 50 mg Q10 morgen og kveld.
  • Det er viktig med mosjon for menn, fordi mosjon produserer testosteron. Mange menn over 50 har alt for lite testosteron. Det sees som en «ølmage».
  • Sink er nødvendig for å ha et normalt testosteron.
  • Insulin og glukagon lages i bukspyttkjertelen. Protein trigger utskillelsen av glukagon og karbohydrater trigger utskillelsen av insulin.

http://www.helhetshelse.no/pdf/Sporsmal_og_svar_pa_norsk.pdf

 

Høstkonferansen 2014 – Stein Flaatrud: Raske og langsomme forbrenningstyper
Stikkord:     

Legg inn en kommentar